Haapsalu Kutsehariduskeskuses karjääritarkusi taganõudmas

Hoovõtukeskuse selle hooaja kolmas laagripäev toimus 15. veebruaril Haapsalu Kutsehariduskeskuses. Seekordse päeva läbivaks võtmesõnaks võib pidada karjääriõpet ja kuidas sa muidu ikka õpid, kui mitte läbi kogemuste. Sellest lähtuvalt oligi terve päeva jooksul võimalik noortel läbida erinevaid töötubasid, mis andsin aimu mida Kutsehariduskeskuses õppida saab.

Aga nüüd kõigest lähemalt. Päeva alustasime nagu ikka ühise hommikusöögiga. Sealt edasi liikusid noored nutimängu mängima. Nutimäng juhatas nad Kutsehariduskeskuse erinevatesse hoonetesse ja tutvustas nende eesmärke. Nutimängu parimad said õhtu lõpuks ka premeeritud vahvate meenetega.

Et kõike päris veel ise proovida ei saa siis said noored oma mõtteid ja ideid karjääri teemadel lahata osaluskohviku laadses aruteluringis. Kolmes erinevas laudkonnas oli igal rühmal võimalik 15 minuti jooksul rääkida kaasa järgnevatel teemadel:

  1. Mida mulle vabal ajal meeldib teha ja kas sellest hobist võiks saada tulevikus minu töö

  2. Kelleks tahan saada.

  3. Milline on huvitav kool? Mis mulle oma kooli juures kõige enam meeldib?

Laudkonnas: Kelleks tahan saada – leidsid noored, et päris keeruline on seda tähtsat otsust teha. Tuleviku amet peaks olema seotud huvidega, et töö oleks meeldiv. See võiks olla midagi sellist, milles sa juba hea oled.

Teemas Huvitav kool jäid kõige eredamalt kõlama järgmised märksõnad: head ja toredad inimesed ning hea söök.

Hobide laudkonnas tuli välja kõige rohkem arvutimängude mängijaid, kes kavatsevad edasi minna IT-erialale õppima. Tuli välja ka loodushuvilisi, kes soovivad tulevikus metsandust õppida ning fotograafiahuvilised, kes soovivad selles valdkonnas karjääri teha. Oli ka neid, kes ei teadnud veel kelleks nad otseselt saada tahavad.

Peale rasket mõttetööd kostitati noori kosutava lõuna ja jalutuskäiguga looduses. Pärast mida said töötoad jälle jätkuda, noored õppisid valmistama suupisteid, smuutisid ja tegelesid arvutiklassis keeruliste ühenduste paikasätimisega.

Õhtu lõpetas juba traditsiooniliseks saanud sporditund, milleks seekord oli ühine sulgpalli mäng.

Hoovõtukeskus tänab kõiki vahvaid kohaletulnud noori ja muidugi ka Haapsalu Kutsehariduskeskust, kes kogu selle toreda päeva meie jaoks kokku pani. 

Järgmisel laagripäeval kohtume taas ...